top of page

Terug van vakantie?

Vakantie. Lekker uitrusten, leuke dingen doen, op reis gaan of extra sportief zijn. En nu zit het er voor de meesten weer op en gaan we er weer fris en fruitig, volledig opgeladen tegenaan. Zijn uw medewerkers allemaal ook weer heelhuids op hun werkplek teruggekeerd? Gelukkig maar… Of heeft één van uw werknemers zich ziek moeten melden omdat hem een ongelukje is overkomen in de vakantie? Aangereden onderweg naar de kaasmarkt in Gouda of tijdens een jeepsafari in Griekenland?

Arbeidsongeschiktheid naar aanleiding van ongelukken in privétijd van de werknemer vormt een schadepost voor de werkgever. De verplichting die op de werkgever rust om het salaris door te betalen bij arbeidsongeschiktheid stelt immers niet de voorwaarde dat de arbeids-ongeschiktheid tijdens werktijd moet zijn ontstaan. Ook moet u als werkgever uw best doen om uw werknemer weer zo snel als mogelijk in het arbeidsproces terug te laten keren en dat is ook vaak kostbaar. Die kosten moet u dragen en dat is zuur, want u kon er immers niets aan doen dat uw werknemer arbeidsongeschikt raakte?

Maar misschien kon uw medewerker er ook niets aan doen dat hij arbeidsongeschikt raakte en ligt de schuld bij een ander. In dat geval is het mogelijk om die ander aansprakelijk te stellen voor de schade die u als werkgever lijdt. De wet geeft werkgevers namelijk de mogelijkheid om een groot deel van de geleden schade te verhalen op de aansprakelijke derde partij. En de wet maakt géén onderscheid: of de arbeidsongeschiktheid nu in het buitenland of binnenland is ontstaan, tijdens werktijd of privétijd, het maakt voor het loonregres geen verschil. Zolang er maar een derde partij aansprakelijk is voor het ontstaan van de arbeidsongeschiktheid. Maak werk van het regres en laat geen geld liggen.

Twijfelt u of u recht heeft op verhaal? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder! Bel ons 024 - 67 58 100 of mail info@jurex.nl


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
bottom of page